latinica  ћирилица
24/01/2023 |  13:49 | Autor: TANЈUG

Stojković pred utakmicu sa SAD: Želimo da pokažemo dobar fudbal i pobijedimo

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da će srpski nacionalni tim na meču sa Sjedinjenim Američkim Državama ostati vjeran svom stilu igre, bez obzira na formaciju i imena fudbalera.
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg)

- S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, vjerovatno ćemo igrati sa četvoricom u posljednjoj liniji. To suštinski neće promijeniti naše opredjeljenje, jer želim kao i uvijek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahtjeve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke - rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

- Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobijedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, djelovali su svježe i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak - kazao je selektor.

Za utakmicu između Srbije i SAD vlada veliko interesovanje.

- Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vlade Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mjesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Јarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom - izjavio je Stojković.

Utakmica će biti odigrana 26. januara od četiri časa po srednjeevropskom vremenu.