latinica  ћирилица
24/01/2023 |  14:14 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Radmanović-Satler: Izbor Savjeta ministara ide dobrim tempom

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović i šef delegacije EU u BiH Јohan Satler danas su se u Sarajevu saglasili da je pitanje izbora Savjeta ministara do sada išlo dobrim tempom, izražavajući nadu da će tako i ostati.
Satler i Radmanović - Foto: SRNA
Satler i RadmanovićFoto: SRNA

Na prvom sastanku ove vrste koji je Radmanović imao u ovom mandatu, razgovarano je i o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU, kao i zadacima koje je potrebno ispuniti na ovom putu, što će, kako je konstatovano, zahtijevati i aktivniju ulogu Parlamentarne skupštine BiH.

Satler, koji je specijalni predstavnik EU u BiH, interesovao se i za konstituisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta, prisjećajući se da je to tijelo jedno vrijeme dobro funkcionisalo, ali i određenog zastoja u njegovom radu u predizbornom periodu.

Sagovornici su izrazili nadu da će parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje, nakon konstitusanja u novom sazivu, uspješno povezivati Parlamentarnu skupštinu BiH i Evropski parlament, saopšteno je iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.