latinica  ћирилица
24/01/2023 |  15:35 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Dodik: Poslanici SNSD-a glasaće za podršku Savjetu ministara (VIDEO)

Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Savjetu ministara, napisao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.
Milorad Dodik sa poslanicima SNSD-a iz Istočnog Sarajeva (Foto: twitter.com/MiloradDodik) -
Milorad Dodik sa poslanicima SNSD-a iz Istočnog Sarajeva (Foto: twitter.com/MiloradDodik)

Dodik je danas održao sastanak sa poslanicima SNSD-a.

- Ključno je da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena na zajedničkom nivou BiH - istakao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubišom Ćosićem i članovima ovog odbora.

On je poručio da će "SNSD u Istočnom Sarajevu i partija u cjelini imenovanja staviti pod lupu i adekvatno odgovoriti na sva druga pitanja".

- Dogovor koji smo postigli o formiranju Savjeta ministara je veoma važan zato što se obezbjeđuje da Srpska bude zastupljena u strukturama na nivou BiH - naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, određeni kompromisi bili su motivisani da bude obezbijeđena što bolja pozicija Republike Srpske.

- I dalje tragamo za dvotrećinskom većinom u Narodnoj skupštini Srpske koju čini 56 poslanika i zato su nam važne sve političke partije. Zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou BiH bili uključeni u određenu strukturu - naglasio je Dodik i dodao da će SNSD razgovarati sa Socijalističkom partijom Srpske i ostalim partijama.

Dodik je istakao da je veoma važno da Srpska kao mehanizam stalne odbrane ima dvije trećine poslanika u NSRS.

- Zato su nam potrebni svi koji žele da budu dio jedinstvene nacionalne i narodne odbrane Srpske - napomenuo je Dodik. 

Podsjetimo, 2. hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 25. januar.

Na dnevnom redu sjednice biće potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.