latinica  ћирилица
24/01/2023 |  17:11 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Iz Srpske podrška Vučiću u rješavanju pitanja Kosmeta

Iz Republike Srpske pružena je podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i izraženo je uvjerenje da će pronaći rješenje da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

Iskrenu podršku predsjedniku Srbije pružio je i član Predsjedništva Srpske demokratske stranke Darko Babalj, rekavši da je interes srpske zajednice na Kosovu i Metohiji normalan život, mir i stabilnost u južnoj srpskoj pokrajini.

- Republika Srpska i te kako razumije situaciju pred kojom se danas nalazi Srbija. Izazovi i međunarodni pritisak pred kojim se nalazi Srbija su najteži u poslednjih 15 godina i potrebno je da se okupi sva srpska inteligencija i snaga oko predsjednika Srbije da bismo dali odgovore na nacionalne izazove koji nisu od juče već sa kojima se Srbija suočava još od devedesetih godina - poručio je Babalj.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević kaže da je siguran da će državno rukovodstvo Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem pronaći najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu, te učiniti sve kako bi se spriječili novi ratovi, stradanja, ekonomsko i infrastrukturno devastiranje te demonizacija Srba i Srbije kakvu smo imali priliku gledati krajem prošlog vijeka a koja je, u pojedinim segmentima, prisutna čak i danas.

- Mir nema alternativu. Srpski narod podnio je ogromnu žrtvu i izgubio dovoljno mladosti u prethodnim ratovima koji su dobijani na bojnom polju a gubljeni u završnim pregovorima i to je nešto što ne smijemo zaboraviti. Sada je vrijeme za racionalnu politiku, bez stradanja. Vrijeme je za diplomatiju i pobjedu ''za stolom'' - poruka je Miličevića.