latinica  ћирилица
24/01/2023 |  17:50 ⇒ 18:29 | Autor: sputniknews.com

DF: Mandić potencijalni kandidat na predsjedničkim izborima

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsjedničkog kandidata i dodao da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta.
Andrija Mandić - Foto: RTRS
Andrija MandićFoto: RTRS

- Mi još nismo odlučili da saopštimo ime kandidata. Mandić je definitivno jedan od potencijalnih. Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a - rekao je Radunović za podgoričke medije

Ističe da za DF ne dolaze u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost.

- Mislim da je ta varijanta nestala onog momenta kada nije došlo do formiranja 44. Vlade, ne vidim da iko pokazuje volju za takvim nečim i mi zaista nećemo pokušati da izmirimo parlamentarnu većinu i da prihvatimo nestranačkog, nego izlazimo sa svojim kandidatom - naveo je on.

Stranke ili grupe građana kandidate za predsjednika države mogu predložiti Državnoj izbornoj komisiji najkasnije 20 dana prije dana izbora, odnosno 28. februara do ponoći.