latinica  ћирилица
24/01/2023 |  18:52 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

ANURS: Preko naučnih skupova pokazati da se štiti integritet i prosperitet Srpske (VIDEO)

Aktiviranje Instituta za istoriju i Instituta za srpski jezik i književniost pri Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, neki su od prioriteta zajedničkog rada, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir tokom razgovora s predsjednikom ANURS-a Rajkom Kuzmanovićem.
ANURS - Foto: RTRS
ANURSFoto: RTRS

Među prioritetima je i završetak Enciklopedije Republike Srpske, ali i uvođenje srpskog jezika na svim studijskim programima dva javna univerziteta.

- Imamo situaciju konstantne revizije istorije kada je riječ o BiH, gdje određene naučne institucije shvataju cijeli prostor BiH kao svoj, zanemarujući ulogu srpskog naroda i na tome ćemo posebno obratiti pažnju - rekao je Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske istakao je važnost da se preko naučnih skupova, monografija, knjiga i ostalih sadržaja, pokaže da se štiti integritet i dalji prosperitet Republike Srpske.