latinica  ћирилица
24/01/2023 |  22:37 ⇒ 22:46 | Autor: sputniknews.com

Vučević o prijetnjama porodici ranjenog Delevića: Nastavak terora Kurtijevih ekstremista

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da su prijetnje koje supruga ranjenog Miljana Delevića dobija na društvenim mrežama nastavak terora koji ova porodica preživljava od strane "albanskih ekstremista i Kurtijevih specijalaca koji su pucali u njenog supruga".
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE) -
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE)

Vučević je za Kosovo onlajn izjavio da nema sumnje da su takve poruke inspirisane ekstremističkom politikom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i Prištine.

- Ali i glasnim ćutanjem međunarodne zajednice za koju srpske rane očigledno ne postoje - naveo je Vučević.

On je dodao da su međunarodni predstavnici i Kfor dužni da zaštite Srbe na Kosovu.

- Na djelu je brutalna antisrpska i zločinačka kampanja da se protjeraju Srbi sa Kosova i Metohije. Podsjećam da su međunarodni predstavnici i Kfor dužni da po Rezoluciji 1244 zaštite naš narod u pokrajini - rekao je Vučević i dodao da će država Srbija porodici Delević pružiti svu podršku i pomoć.

Podsjetimo, pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su 23. januara na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina kod punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Tom prilikom ranjen je Miljan Delević dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Vučević je danas posjetio Miljana Delevića na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.