mtel
latinica  ћирилица
25/01/2023 |  07:42 | Autor: SRNA

Snijeg i poledica na kolovozima u višim krajevima

Na putevima u višim planinskim predjelima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH mjestimično ima snijega i poledice, a u ostalim krajevima vozi se po mokrim i vlažnim kolovozima, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar.

Јak vjetar formira snježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Na putu Јablanica-Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Magla smanjuje vidljivost na putu Glamoč-Mlinište, preko prevoja Rostovo /Bugojno-Novi Travnik/, kao i u kotlinama i duž rijeka.

Iz AMS-a upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz na magistralnom putu Livno-Šuica.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu Čiljegovići na putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.