latinica  ћирилица
25/01/2023 |  12:15 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Dodik: Važno njegovati kulturu sjećanja na žrtve Holokausta

Holokaust i stradanje Јevreja u Drugom svjetskom ratu vječna je rana i strašan podsjetnik na iskonsko zlo koje je željelo da izbriše jedan narod, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.
Dodik posjetio Aušvic i odao poštu žrtvama Holokausta - Foto: SRNA
Dodik posjetio Aušvic i odao poštu žrtvama HolokaustaFoto: SRNA

- Zato je važno da njegujemo kulturu sjećanja i da kao srpski narod damo doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta - kaže Dodik.

Ističe da je su i ove godine u organizaciji Јevrejske opštine Banjaluka planirane brojne aktivnosti, a sutra će u sali Јevrejskog kulturnog centra biti održano memorijalno veče, gdje će biti pročitana imena banjalučkih Јevreja stradalih u Holokaustu.

- Na zgradi Palate Republike biće upriličena projekcija od 18 do 20 časova kojom se svi pridružujemo kampanji #WeRemember, gdje ćemo i na ovaj način odati počast stradalim žrtvama - dodaje Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Na tamnoj pozadini biće prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Јevreja koji su stradali u Holokaustu.

- Pozivam sve građane Republike Srpske da se pridruže ovogodišnjoj kampanji #WeRemember kako bismo zajedno poručili da nijedan čovjek i nijedna žrtva nikada neće biti zaboravljeni - zaključuje Dodik.