latinica  ћирилица
25/01/2023 |  12:45 ⇒ 13:03 | Autor: Agencije

Đoković: Ne mogu da budem zadovoljniji, morao sam da se prilagodim uslovima

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da će morati dobro da se pripremi za meč polufinala Australijan opena protiv Amerikanca Tomija Pola.
DŽim Kurijer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL) -
DŽim Kurijer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL)

Đoković je pobjedom protiv Rusa Andreja Rubljova 6:1, 6:4, 6:4 stigao do desetog polufinala Australijan opena.

On je poslije meča odgovarao na pitanja DŽima Kurijera.

- Ovaj meč bih rangirao kao broj dva, ali blizu je toga. Ne mogu da budem zadovoljniji tenisom, iskreno, igram jako dobro u ovim uslovima i terenu, rekao sam već ovo mnogo puta - rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je morao da se prilagodi uslovima na terenu, pošto je tokom meča duvao vjetar.

- Morao sam da se prilagodim uslovima. Imao sam jak vjetar u leđa. Gledaoci nisu mogli da vide to, ali bilo je baš teško... Podbacivanje loptice, servis... Generalno rezultat nije realan, pogotovo u prva dva seta, Rubljov je sjajan protivnik i igrač, jedan od najboljih na Turu. Imao je na momente sjajne udarce, ali zaigrao sam svoj najbolji tenis i zbog toga sam najzadovoljniji - rekao je Đoković.

Srbin će u petak u polufinalu igrati protiv Tomija Pola koji je jutros pobijedio sunarodnika Bena Šeltona 7:6 (8:6), 3:6, 7:5, 6:4.

- Prvi put je u polufinalu grend slema i igra strašan tenis. Nema šta da izgubi. Moram psihološki da se pripremim i onda ću imati dobru šansu da prođem - poručio je najbolji srpski teniser.

Đoković je rekao da se nada da će biti spreman za polufinale. Srpski teniser zbog povrede nije trenirao između mečeva u Melburnu.

- Da budem iskren, bio sam povezan na mašine nego za bilo koga ili bilo šta tokom ove nedjelje... Davao sam sve od sebe, tražio sam bilo kakav fidbek kroz sve mašine na ovoj planeti da bih isprobavao svoju nogu. I radilo je, nastavljam. Nedostaje tenis tokom pauze, ali je važno biti pametan i mudar sa tijelom u ovim uslovima. Važnije je oporaviti se i spremiti se za sve ovo. Nadam se da ću doći i do 10. finala u Melburnu - naveo je Đoković.

Srpski teniser je devet puta u karijeri osvojio Australijan open, a posljednji put 2021. godine.