latinica  ћирилица
25/01/2023 |  12:51 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Predsjedništvo US: Potrebno uraditi analizu poslovanja javnih preduzeća i njihovog bilansa

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske zaključilo je danas da je potrebno uraditi analizu poslovanja javnih preduzeća u Republici Srpskoj i njihovog bilansa, što treba da bude osnovno mjerilo za ocjenu rada, te podržalo kandidata SNSD-a Lazara Prodanovića za načelnika opštine Bratunac.
Sjednica Predsjedništva Ujedinjene Srpske (foto:facebook.com) -
Sjednica Predsjedništva Ujedinjene Srpske (foto:facebook.com)

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske održalo je danas sjednicu na kojoj je donijeta odluka o održavanju Glavnog odbora stranke i raspisivanju unutarstranačkih izbora, te napravljen plan za jačanje stranke u narednom periodu.

- Na sjednici je pružena podrška politici mira koju predvodi predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, koja nije dobila nikakvu valorizaciju na Zapadu, već je nagrađena samo ucjenama koje vrijeđaju zdrav razum. Nasuprot tome, otvoreno ratna politika Aljbina Kurtija, koja prijeti da destabiliše region, stalno dobija nagrade međunarodne zajednice - navedeno je u saopštenju US.

Smatraju da su nikakve ili mlake osude ugrožavanja života Srba i najnovijeg pokušaja ubistva na Kosovu i Metohiji, signal da se vatre sukoba sponzorišu sa Zapada i da se Srbija stalno provocira i tjera na osudnu odbranu života svojih građana i vlastitog dostojanstva.

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske podržava napore Aleksandra Vučića i državnih institucija na očuvanju mira i zaštiti naroda ali i statusa kosova po rezoluciji UN 1244.