mtel
latinica  ћирилица
25/01/2023 |  13:22 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Čubrilović sa delegacijom kineske kompanije; Izgradnja autoputa Banjaluka-Prijedor od velike važnosti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd", koja gradi auto-put Banjaluka-Prijedor, navodi se u saopštenju ministarstva.
Čubrilović sa delegacijom kineske kompanije (Foto: Ustupljena fotografija) -
Čubrilović sa delegacijom kineske kompanije (Foto: Ustupljena fotografija)

Kako se ističe u saopštenju, na sastanku je razgovarano o dinamici radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor i usaglašavanju neophodnih aktivnosti. Predstavnici kineske kompanije informisali su ministra Čubrilovića da se projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedlog realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Čubrilović je naglasio je važnost izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor, u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama, navodeći da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku.

On je istakao da Republika Srpska, u saradnji sa nadležnim institucijama i kineskim partnerima, kontinuirano preduzima sve potrebne aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.

Sagovornici su ocijenili da Republika Srpska i Republika Kina u kontinuitetu imaju uspješnu saradnju, te su izrazili uvjerenje da će biti nastavljena i u budućnosti, na dobrobit razvoja ukupnih odnosa Republike Srpske i Kine.