latinica  ћирилица
25/01/2023 |  14:06 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

U četvrtak oblačno sa slabom kišom, snijegom i susnježicom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, susnježicom i snijegom.
Susnježica i snijeg - Foto: RTRS
Susnježica i snijegFoto: RTRS

Ujutro će biti oblačno, ponegdje tmurno i većinom suvo. Veoma slaba kiša i susnježica moguća je na sjeveru i sjeverozapadu, u višim krajevima slabo provijavanje snijega, a na jugu sunčano uz promjenljivu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne preovladavaće oblačno i suvo, a u poslijepodnevnim časovima naoblačenje sa jugoistoka donosi slabe padavine na istoku i u centralnom pojasu, koje će se tokom večeri proširiti na većinu krajeva i pretežno će padati snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus šest stepeni, a dnevna od nula do četiri, na jugu do 10, u višim krajevima od minus jedan stepen Celzijusov.

Duvaće slab vjetar, u Hercegovini i na jugozapadu umjeren sjeveroistočni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Han Pijesak minus dva, Kalinovik minus jedan, Mrkonjić Grad, Šipovo, Sokolac i Srebrenica jedan, Ribnik, Srbac, Prijedor, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Tuzla dva, Rudo, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Drvar i Zenica tri, Foča, Gacko, Nevesinje i Višegrad četiri, Livno pet, Bileća devet, Mostar i Široki Brijeg 10, Stolac 11, Neum i Trebinje 12 stepeni Celzijusovih.