latinica  ћирилица
25/01/2023 |  15:02 ⇒ 15:06 | Autor: RTS

Rubljov: Јednostavno je, Đoković je jedan od najboljih

Ruski teniser Andrej Rubljov kaže nakon poraza od Novaka Đokovića da je vjerovao da može da napravi preokret u četvrtfinalu Australijan opena, ali da je znao da ga čeka težak posao.
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, ilustracija) -
Andrej Rubljov (Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, ilustracija)

Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena ubjedljivo pobijedio Andreja Rubljova poslije nešto više od dva sata igre sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:4), a ruski teniser kaže da je znao da će biti teško protiv jednog od najboljih.

- Ništa me nije impresioniralo, jednostavno je - on je jedan od najboljih tenisera. Znao sam da će biti teško. Igrali smo tri puta do sada. Danas je igrao mnogo bolje, ako uporedim naše mečeve iz Torina. Servirao je jako dobro, a i reternirao - rekao je Rubljov na konferenciji za novinare poslije meča sa Đokovićem.

Ruski teniser je priznao da je vjerovao da može da napravi preokret.

- Pokušavao sam da govorim sebi da ne odustanem, odigram još jedan gem više. Nikad ne znaš šta može da se desi. Samo da ostanem u igri, da ne odustanem mentalno. Ako mogu da osvojim moj servis gem, hajde da uradim to. Nebitno ako je 0:30 - rekao je Rubljov.

Istakao je da odlazi iz Melburna sa nekoliko važnih pobjeda i da će pokušati da iskoristi to iskustvo i nauči lekciju.

- Sada imam dovoljno vremena da se pripremam i radim sa ljudima iz novog tima. Treba da iskoristim vrijeme na pametan način, naporno radim i unaprijedim neke stvari - rekao je Rubljov.

Naglasio je da osjeća da je bolji teniser nego što je bio pre 12 mjeseci.

Rus je na kraju izrazio nadu da će ruski i bjeloruski teniseri moći da zaigraju ove godine na Vimbldonu.

- Posljednje što sam čuo bilo je da će možda narednih sedmica objaviti odluku. Nadam se da ćemo moći da igramo. Volio bih da igram. Vimbldon je jedan od najboljih turnira u našem sportu - zaključio je Rubljov.