latinica  ћирилица
25/01/2023 |  16:20 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Pacijent helikopterom transportovan iz Banjaluke u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Srpske izvršili su danas uspješno vazdušno-medicinski transport šezdesetdvogodišnjeg pacijenta iz UKC-a u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu, rekao je direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.
Helikopterski servis, ilustracija -
Helikopterski servis, ilustracija

Kusturić je naveo da je riječ je o pacijentu čiji su inicijali D.P. koji je zbog teškog poremećaja srčanog ritma upućen na dalju dijagnostiku i liječenje u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

- Današnji transport je samo nastavak odlične dosadašnje prakse u izvršenju operacija vazdušno-medicinskog transporta koju su, pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko osoblje UKC-a, započeli 2014. godine i postali jedinstvena služba u regionu koja odgovorno, stručno, uspješno i profesionalno izvršava veoma zahtjevne vazdušno-medicinske transporte pacijenata i na taj način obezbeđuje stanovnicima Srpske najviše standarde, kada je riječ o medicinskom zbrinjavanju pacijenata - rekao je Kusturić za Srnu.

Vazdušno-medicinski transport je izvršen u poslijepodnevnim časovima i drugi je u ovoj godini.