latinica  ћирилица
25/01/2023 |  17:47 ⇒ 22:27 | Autor: SRNA

Nešić: Odluke NSRS za mene su obavezujuće

Novoimenovani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da su za njega sve odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske uvijek bile i biće obavezujuće, a tako će biti i tokom mandata na ovoj funkciji.
Nenad Nešić - Foto: SRNA
Nenad NešićFoto: SRNA

- Istovremeno, u svom radu poštovaću Ustav BiH, Dejtonski mirovni sporazum i zakone u BiH - rekao je Nešić u Sarajevu.

Nešić je istakao da će mu prioriteti u radu na ovoj funkciji biti borba protiv kriminala i korupcije, procesuiranje svih lica koja koriste aplikacije "Skaj" i "Anom", kao i poboljšanje materijalnog statusa policijskih službenika u BiH.

On je odbacio sve spekulacije u vezi sa njegovom navodnom povezanošću sa kriminalnim miljeom i novinarima pokazao uvjerenje o nekažnjavanju, kao i dozvolu za nošenje oružja, te podsjetio da je prošao provjere i u Centralnoj izbornoj komisiji BiH i u Agenciji za istrage i zaštitu, što znači da nije osuđivan niti je protiv njega podignuta bilo kakva optužnica.

- To što pišu pojedini nedobronamjerni kvaziblogeri i kvazinovinari, koji crtaju mete ljudima na čelu bez ikakvih dokaza, nije tačno i njima treba da se pozabave tužilaštvo, sudovi i policijske agencije. Nikada nisam imao ni Skaj ni Anom aplikaciju i ne znam kako to izgleda - rekao je Nešić, dodajući da su on i njegova porodica ugroženi zbog optužbi "koje kruže oko njega".

On je zahvalio svim poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koji su danas potvrdili imenovanje novog saziva Savjeta ministara.