mtel
latinica  ћирилица
25/01/2023 |  19:27 ⇒ 22:00 | Autor: RTRS

Pomozimo porodici Stanković da osmo dijete dočekaju pod novim krovom (VIDEO)

Višečlana porodica Stanković iz Rasavaca kod Prijedora živi u uslovima nedostojnim čovjeka. Sedmoro mališana odrastaju u trošnoj kući koja nema ni kupatilo. Uskoro će dobiti i osmog brata ili sestru. Potrebna im je naša pomoć da bi obezbijedili uslovan smještaj.
Kuća porodice Stanković - Foto: RTRS
Kuća porodice StankovićFoto: RTRS

Porodica Stanković će i osmo dijete dočekati u staroj kući u kojoj zidovi, prozori i prostorije svjedoče o teškom životu. Svaki dan sve je teže živjeti u ovakvim uslovima, ali i zagrijati kuću kako bi prebrodili zimske dane.

Sedmoro braće i sestara ne znaju za bolje,  ali bi voljeli, kažu, da imaju ljepši i uslovniji dom, kao što imaju njihovi vršnjaci.

Otac Predrag kaže da nije u mogućnosti da sagradi novi dom, jer žive od poljoprivrede.

- Kada bi neko donirao da nam se napravi nova kuća, to bi bilo veliko za nas, ali i ako ne bi bilo takvih mogućnosti živjećemo ovako kako moramo - ističe Stanković.

Stankovići kažu da je od izuzetnog značajna odluka Vlade kojom je nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece obezbijeđena mjesečna naknada. Međutim, neophodna im je i naša pomoć, kako bi zajedničkim snagama ovim mališanima izgradili siguran krov nad glavom.