latinica  ћирилица
26/01/2023 |  11:10 ⇒ 11:29 | Autor: RTRS

Selak: Bezbjednost srpskog naroda na Kosmetu sveta dužnost svih nas

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izrazio je bezrezervnu podršku Srbiji i srpskom narodu nakon najnovijih pritisaka i prijedloga za Kosovo i Metohiju, te niza napada na Srbe u južnoj srpskoj pokrajini, te poručio da Srbija ni u ovoj borbi nije sama.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

- Bezbjednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji je sveta dužnost svih nas. Nadamo se da će i Evropa napokon uvidjeti pravu istinu i sagledati cjelokupno stanje, te stati u zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji - istakao je Selak.

Ukazao da je bezbjednost Srba ugrožena zbog učestalih napada, a da napadači albanske nacionalnosti ne prezaju ni od oružanih napada na djecu, što je anticivilizacijsko ponašanje koje zaslužuje svaku osudu.

- Veliki pritisci dijela međunarodne zajednice opteretili su srpski narod u cjelini, te otvoreno ugrožavaju naše vitalne interese. Pojedine zapadne zemlje nemilosrdno predlažu nekakve planove za Kosovo i Metohiju, a pri tome ne žele ni da čuju srpske stavove - rekao je Selak.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i državno rukovodstvo imaju punu podršku srpskog naroda i Republike Srpske - izjavio je Selak.

Selak je istakao da krupni geopolitički događaji ne idu u prilog Srbiji, ali je siguran da će dugoročno mudrom politikom Srbija sačuvati teritorijalnu cjelovitost zemlje.

Prema njegovim riječima, ekonomskim razvojem države i jačanjem ključnih državnih institucija, Srbija obezbjeđuje neophodne uslove da se uspješno izbori sa separatističkim snagama.