latinica  ћирилица
26/01/2023 |  12:06 ⇒ 12:21 | Autor: TANЈUG

Zagreb: Radnici Čistoće prekinuli štrajk

Radnici zagrebačke Čistoće prekinuli su danas štrajk nakon što im je gradonačelnik Tomislav Tomašević obećao da će dobiti pisane garancije o dogovoru u vezi sa njihovim zahtjevima.
Zagreb - smeće (foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT) -
Zagreb - smeće (foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT)

Sastanak reprezentativnih sindikata i Uprave Holdinga najavljen je za sutra, a prema najavi medija, gradonačelnik Zagreba pridružiće se radnicima Čistoće u odvozu nagomilanog smeća.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel potvrdio je za Hinu da je štrajk prekinut i da su se svi radnici vratili na posao.

Tomašević se jutros sastao s radnicima Čistoće, nakon što su juče postigli dogovor s Upravom Holdinga i najavili prekid štrajka, a onda ga nastavili jer nisu dobili pisanu garanciju.

Pet radnika i Novosel na sastanku s predsjednikom Uprave Holdinga Ivanom Novakovićem i rukovodiocem Čistoće Davorom Vićem dogovorili su momentalnu isplatu dodataka od 700 kuna onima s najnižim platama i 600 kuna vozačima.

Usaglasili su se da će se o njihovim zahtjevima za povećanje koeficijenata na 1.8 za komunalne radnike te 2.4 za radnike Čistoće pregovarati u okviru procesa mirenja sa sindikatima.