mtel
latinica  ћирилица
26/01/2023 |  12:37 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Dodik-Tudik: Srpska i Francuska mogu da sarađuju u mnogim oblastima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.
Milorad Dodik i Kristin Tudik - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Kristin TudikFoto: RTRS

Ovom prilikom je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka predsjednik Srpske je naglasio da je uspostavljanje legitimne i funkcionalne vlasti na svim nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put, te istakao važnost unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima i projektima od važnosti za sve njene građane.

Dodik je istakao da od političke stabilnosti zavise brojna inostrana ulaganja, te podsjetio da je Srpska pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da u kratkom roku poslije izbora formira Vladu i usvoji strateške dokumente što je preduslov za sistemsko rješavanje ekonomskih i socijalnih problema.

Sagovornici su ocijenili da postoji mnogo oblasti u kojima Srpska i Francuska mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uvjerenje da će se u narednom periodu odnosi dalje produbljivati i razvijati, sa ciljem doprinosa privrednom rastu i razvoju, povećanju broja investicija, radnih mjesta i boljem standardu.