latinica  ћирилица
26/01/2023 |  17:23 ⇒ 20:45 | Autor: Agencije

Milanović: Mi nismo u ratu s Rusijom (VIDEO)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je danas da će slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu produžiti sukob u ovoj zemlji.
Zoran Milanović (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Zoran Milanović (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

- Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto - rekao.

Milanović smatra da "Hrvatska vojno nikako ne treba pomagati".

- Želite li da uđemo u rat? Јa sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to "proksi rat". Јa sam samo ponovio njegove vijesti. I onda smo slušali kako me hvali /ministar spoljnih poslova Rusije Sergej/ Lavrov, međutim nakon nekoliko dana njemačka ministrka vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, "mi smo u ratu s Rusijom". Јa to nisam znao. Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina - rekao je on.

Milanović je poručio da Hrvatska nije dio sukoba.

- Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje, jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH - rekao je on.

Milanović kaže da će uvijek zagovarati da Hrvatska ostane van sukoba.

- Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Јa ću to uvijek zagovarati. Oni koji se žele svidjeti nekome u Briselu možda će to zagovarati, ali ja neću - dodao je on.