latinica  ћирилица
26/01/2023 |  17:40 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Višković-Tudik: Otvaranje kancelarije dodatni podsticaj intenziviranju ekonomske saradnje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorkom Francuske u BiH Kristin Tudik, te ovom prilikom pozdravio najavljeno otvaranje kancelarije Francuske agencije za razvoj u BiH.
Kristin Tudik i Radovan Višković (Foto: Ustupljena fotografija) -
Kristin Tudik i Radovan Višković (Foto: Ustupljena fotografija)

Tokom sastanka, Višković je izrazio očekivanje da će otvaranje kancelarije dati dodatni podsticaj intenziviranju ekonomske saradnje.

Predsjednik Vlade ukazao je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje sa Francuskom, te predstavio brojne pogodnosti koje Vlada Republike Srpske, u okviru svih strateških opredjeljenja, nudi inostranim investitorima.

Višković je naglasio je da je ekonomski razvoj ključni priotitet Vlade Republike Srpske, te istakao da je, u skladu s tim, potrebno učiniti dodatne napore na jačanju međusobnih ekonomskih veza.

Ambasadorka Fracuske Kristin Tudik naglasila je da postoji značajan prostor za intenziviranje međusobne ekonomske saradnje, navodeći da će najavljeno otvaranje Francuske agancije za razvoj u BiH dati dodatni podstrek tim naporima.