latinica  ћирилица
26/01/2023 |  20:32 ⇒ 23:02 | Autor: RTRS

Dodik: Srbi i Јevreji bratski narod po stradanju (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su Srbi i Јevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

- Važno je da se okupimo i u okviru Јevrejskog centra u Banjaluci i evociramo uspomene na strašne zločine koji su obilježili civilizaciju i masovno stradanje Јevreja - rekao je Dodik.

Izrazio je Dodik zadovoljstvo, što Dan sjećanja na žrtve Holokausta svake godine poprima sve veći obim, imajući u vidu da mnoge retrogradne strane koje su bile na strani zločina danas pokušavaju da nametnu neke druge vrijednosti.

Dodik je dodao da je Holokaust stradanje kakvo u istoriji nije zabilježeno, te podsjetio da su i Srbi po istoj matrici na prostoru bivše Јugoslavije, ali i šire, stradali samo zato jer pripadaju jednom narodu, slično kao što je to bilo i sa Јevrejima.

Predsjednik Srpske je istakao da oni koji su počinili ili bili na strani tog zločina Holokausta ili njihovi potomci danas pokušavaju da pišu neku drugu istoriju o tome ili neke svoje slične aspiracije iz prošlosti na način koji njima odgovora.