latinica  ћирилица
26/01/2023 |  23:20 ⇒ 23:22 | Autor: Agencije

Pucnjava u srpskom naselju kod Sjeverne Mitrovice - Ispaljen rafal iz vozila u pokretu

Nepoznati napadači ispalili su večeras rafal u vazduh u srpskom dijelu multietničkog sela Suvi Do kod Sjeverne Mitrovice gdje je prije samo nekoliko dana pretučen petnaestogodišnji Lazar Milutinović.
Rotacija - Foto: ilustracija
RotacijaFoto: ilustracija

Predstavnik Srba u Suvom Dolu Mićo Kragović navodi da je pucnjava uznemirila žitelje gornjeg dijela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi.

- Iz vozila u pokretu večeras poslije 17 sati ispaljen je rafal u vazduh što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo u pravcu donjeg dela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dečak od 15 godina, pretučen je samo zato što je srpsko dete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden - rekao je Kragović za Politiku.

U selu Suvi Do kod Sjeverne Mitrovice na KiM unazad nekoliko godina nepoznati počinioci su u više navrata lomili prozore i vrata na ambulanti i ispisivali uznemiravajuće grafite na albanskom jeziku.

U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba u potpunom albanskim okruženju. Donji dio sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.