latinica  ћирилица
27/01/2023 |  09:07 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Otvorena izložba "25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci"

Sinoć je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena izložba "25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci", kojom se proslavlja važan jubilej - 25 godina od osnivanja Akademije.
Muzej - Foto: RTRS
MuzejFoto: RTRS

Na postavci su predstavljena djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovne umjetnosti, čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas.

Izložba obuhvata radove 50 likovnih stvaralaca sa više od 80 dijela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti.

Izložbu je svečano otvorio Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Mnogobrojnoj publici su se obratili Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci, Dragana Purković Macan, dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjalci i Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, koji su istakli značaj i kontinuitet uspješne saradnje ove dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa.

Događaju je prisustvovao i konzul Srbije u Republici Srpskoj, Miloš Vujić, kao i brojni profesori i studenti Akademije umjetnosti.

Izložba "25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci" biće otvorena do 26. aprila 2023. godine.