latinica  ћирилица
27/01/2023 |  09:46 | Autor: RTRS

Stojičić: Put svetosavskog nasljeđa je put znanja, istine, pravednosti i čovjekoljublja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić uputila je iskrene čestitke svim učenicima, te prosvjetnim radnicima i vannastavnom osoblju povodom školske slave – Svetog Save.
Željka Stojičić - Foto: RTRS
Željka StojičićFoto: RTRS

- Obilježavanje praznika posvećenog Svetom Savi u školama u Republici Srpskoj prilika je za podsjećanje i ukazivanje na prosvjetiteljske temelje i osnovne vrijednosti koje je u naš vaspitno-obrazovni sistem svojim likom i djelom zasvagda utkao prvi srpski prosvjetitelj. Put svetosavskog nasljeđa je put znanja, istine, pravednosti i čovjekoljublja koji se slijedi srcem i umom. On je stalno polazište svih prosvjetiteljskih postignuća i zajedničkih strijemljenja da se sa toga puta ne skrene u svakodnevnom radu i postupanju. Istrajnost u tome smislu naša je obaveza - navedno je u čestitki Stojičićeve.

Istazala je zahvalnost svima koji ulažu dodatni trud kako bi prigodnim programima ukazali na ove vrijednosti i u skladu sa njima istakli i pohvalili značajna učenička i nastavnička postignuća u školama.

- Pozivam sve nastavnike i učenike da, motivisani svijetlim primjerom svetosavske skromnosti, duhovnosti, istrajnosti i učenosti vrijedno rade i tako ostvare sve zacrtane ciljeve, te da vođeni ovim primjerom nikada ne posustanu u iskazivanju svojih potencijala - dodaje se u čestitki.