latinica  ћирилица
27/01/2023 |  10:57 ⇒ 11:30 | Autor: RTRS

Kod Banjalučanke pronađeno oružje, municija i eksplozivna sredstva (FOTO)

Banjalučanka B.M. uhapšena je juče zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Pronađeno oružje - Foto: RTRS
Pronađeno oružjeFoto: RTRS

Oštećeno lice prijavilo je da mu je lice B.M. uputilo ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod istog izazvale osjećaj straha i ugroženosti.

Istog dana, policijski službenici pronašli su i uhapsili lice B.M. koje je bilo u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Tokom hapšenja navedeno lice je vrijeđalo i upućivalo prijetnje policijskim službenicima, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika.

Pronađeno oružje

- Na osnovu narebe Osnovnog suda u Banjalucu, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u mjestu Glamočani, Grad Laktaši, izvršen je pretres porodične kuće i drugih objekata koje koristi lice B.M. kojom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti sledeći preedmeti: jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj – revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene - navodi se u saopštenju.

O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.