latinica  ћирилица
27/01/2023 |  11:11 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Promocija kadeta MUP-a Srpske; Policija snažno odgovara svim izazovima (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske promovisalo je danas 284 kadeta 23. klase Јedinice za policijsku obuku – Policijske akademije i šest kadeta devete klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje.
Promocija kadeta MUP-a Srpske - Foto: RTRS
Promocija kadeta MUP-a SrpskeFoto: RTRS

Promociji su prisustvovali srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevadić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Nakon polaganja zakletve, kadetima su uručena uvjerenja o završetku policijske obuke i stručnog osposobljavanja, kao i rješenje o rasporedu u službu.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović očekuje da će mladi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su danas završili školovanje, dati značajan doprinos zaštiti bezbjednosti građana, njihove imovine i ustavnog poretka Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da su opravdana sva ulaganja Republike Srpske u MUP.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na promociji kadeta u Zalužanima kod Banjaluke da su mladi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ogledalo Republike.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Višković je podsjetio da je Srpska ulagala, ali i da ulaže značajna sredstva u MUP Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da rukovodstvo Srpske predano radi na kadrovskom i materijalnom unapređenju MUP-a i da policija veoma snažno odgovara svim izazovima. Karan je kadetima poželio sreću u radu istakavši da već sutra stupaju na dužnost.

Foto: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su nove generacije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /Republike Srpske stub bezbjednosti i imaju znanje koje služi čuvanju identitetskog statusa Republike.

Stevandić je rekao da Centar za obuku MUP-a Srpske ima dobre uslove za sticanje znanja, nesporno dobru opremu i organizaciju i na sistematičan način odgaja nove generacije policajaca.

Napomenuo je da MUP razmišlja i o vraćanju srednje škole Unutrašnjih poslova. Student generacije Rajko Lukić rekao je da je čast biti najbolji kadet 23. klase.