latinica  ћирилица
27/01/2023 |  14:40 | Autor: RTRS

Nešić: Pokušaj SDA da Bošnjake drži u mržnji i prošlosti

Nemam nikakvu namjeru da se izvinjavam zato što sam Srbin, zato što imamo naše pozdrave, imena ili krsnu slavu, naveo je u saopštenju predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagujući na deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savjetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Јa sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli - navedeno je u saopštenju Nešića koji je i ministar bezbjednosti u SM BiH.

Dodaje, da bi iskoračili, za početak, svi treba da prihvate da postoje različiti narodi, različiti običaji, različite vjere i različiti pogledi na bližu i dalju istoriju.

- Da bi postojala zajednička budućnosti mora se prihvatiti da postoje i Republika Srpska, i Srbi u Savjetu ministara, postoje i Dodik i Nešić, koje oni vole nešto manje, a postoji i Nebojša Vukanović koga vole nešto više. I bez nas, kao i bez Bošnjaka i Hrvata, ova zemlja je jednostavno nemoguća. Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali - istakao je Nešić.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije "Muslimansko bratstvo".