latinica  ћирилица
27/01/2023 |  17:56 | Autor: SRNA

Italijanski reditelj Paolo Virci stigao na "Kustendorf"

Italijanski reditelj Paolo Virci stigao je danas na Mećavnik kao gost 16. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" gdje ga je dočekao osnivač Festivala Emir Kusturica uz tradicionalne srpske običaje pogaču, so i medovaču.
Paolo Virci stigao na "Kustendorf" - Foto: SRNA
Paolo Virci stigao na "Kustendorf"Foto: SRNA

Virci, koji je dočekan uz veliki broj novinarskih ekipa, posjetilaca, učesnika i gostiju festivala, rekao je da drugi put dolazi na ovo mjesto koje mnogo voli.

- Mnogo volim ovo mjesto, možda je ovo jedan od mojih omiljenih festivala na svijetu jer ga je stvorio genije - rekao je Virci novinarima.

On je istakao da mu je zadovoljstvo upoznati rimejkere iz svijeta koji su učesnici ove bajke, te naglasio da je tu i da pokaže i svoj film.

Kusturica je poželio dobrodošlicu Paolu, rekavši da je srećan što je došao na festival.

Film "Suša" reditelja Paola Vircija biće prikazan u nedjelju, 29. januara, u bisokopu "Prokleta avlija" od 17.00 časova.

Ovogodišnji Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", čiji je osnivač proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, otvoren je u srijedu, 25. januara, a tradicionalno će u pet festivalskih dana ugostiti značajne autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta.

Filmskom i muzičkom festivalu, koji se održava svake godine u januaru na Mećavniku, na Mokroj Gori, prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva.

U takmičarskom dijelu programa festivala "Kustendorf", pod sloganom "Umetnost iznad svega", biće predstavljeno 14 filmova autora iz Srbije i još deset zemalja.

Za 16. "Kustendorf" bila su prijavljena 374 filma, a u takmičarskom dijelu za zlatno, srebrno i bronzano jaje takmičiće se autori iz Srbije, Mađarske, Rusije, Uzbekistana, Izraela, Grčke, Češke, Irana, Slovačke, Mongolije i Švajcarske.