latinica  ћирилица
27/01/2023 |  20:23 ⇒ 28/01/2023 | 07:31 | Autor: Agencije

Јerusalim: Osam žrtava u terorističkom napadu (FOTO/VIDEO)

Broj poginulih u terorističkom napadu koji se danas dogodio u Јerusalimu porastao je na osam. U napadu je povrijeđeno 10 ljudi.
Napad u Јerusalimu (Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI) -
Napad u Јerusalimu (Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI)

Policija je navela da su osumnjičenu osobu za napad ubile snage bezbjednosti nakon što je pokušao da pobjegne, prenosi Јerusalim post koji navodi da je riječ o terorističkom napadu.

Napad se dogodio u sinagogi u naselju Neve Јakov, a osumnjičeni napadač je pucao na ljude dok su iz nje izlazili. Komesar policije Јakov Šabtaj je na putu do mjesta incidenta.

Ekipe Hitna pomoći su na licu mjesta i pružaju povrijeđenima prvu pomoć.

- Vidjeli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt - rekao je bolničar Fadi Dekidek.

Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

Amerika je osudila teroristički napad kod sinagoge u Јerusalimu i u bliskom je kontaktu sa izraelskim partnerima, rekao je portparol Stejt departmenta Vedan Patel.

- Napad je apsolutno užasan. Naše misli, molitve i saučešće upućujemo ubijenima i ranjenima u ovom nasilnom činu. Najsnažnije osuđujemo ovaj gnusni teroristički napad - naglasio je Patel.