latinica  ћирилица
28/01/2023 |  12:52 ⇒ 12:57 | Autor: Agencije

U raciji u Tirolu uhapšeni i dileri iz BiH

Austrijska policija uhapsila je 13 osumnjičenih dilera, među kojima ima i državljana BiH u raciji protiv organizovanog šverca i preprodaje narktorika u Tirolu.
Policija Austrije (Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/ilustracija) -
Policija Austrije (Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/ilustracija)

Riječ je o organizovanoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuana, saopštila je policija. Osim švercom narkoticima, oni su provaljivali pljačkali kuće i stanove, te se bavili iznudom.

Prve dojave o ovoj organizovanoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su pretresli izveli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein. Kako prenose austrijski mediji, ulična vrijednost samo marihuane, koju su preprodavali, iznosila je 260.000 evra.

Tokom istrage, policija je primijetila da je riječ o dobro organizovanoj grupi, gdje je svako imao svoje zaduženje. Јedni su bili kuriri i bavili su se prenosom robe, zatim su imali svoje ljude, koji su prodavali na ulici, a njih nekoliko je utjerivalo dugove. Јedan od vođa grupe je upadao u domove porodicama dužnika, prijeteći im silom.

Uhapšeni su dobi između 19 i 50 godina, a potiču iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Austrija, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Italije.