latinica  ћирилица
28/01/2023 |  13:18 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Počeli "Dani zime na Kozari" (VIDEO)

Na Kozari je počela 16. privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari". Organizovan je planinarski marš i održano skijaško takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola.
"Dani zime na Kozari" - Foto: SRNA
"Dani zime na Kozari"Foto: SRNA

Niska temperatura i snježne padavine nisu spriječili učesnike da pređu stazu drugu sedam kilometara. Učestvovalo je osamdesetak planinara iz više planinarskih društava. Јedan od najstarijih među njima bio je 80-godišnji Dušan Lepir iz Srpca.

- Svakom šumarku, svakoj većoj šumi, svakoj gori, svakoj planini, dok god mogu trudiću se da budem pristan. Danas na Kozari je fantastično - rekao je Lepir.

Planinarski marš organizovao je prijedorski Kluba ekstremnih sportova "Albatros".

- Organizovali ovaj marš za Dane zime. Staza nije preteška, inače smo je skratili zbog ovih snježnih padavina sa 13 kilometara na 7 kilometara, iz razloga što imamo starije populacije. Došli su nam gosti iz Srpca, Banjaluke, Kozarske Dubice, čak imamo par planinara iz Slovenije i naravno iz Prijedora - rekao je Danijel Pavičić iz Kluba ekstremnih sportova "Albatros" Prijedor.

S ciljem popularizacije skijanja, na Mrakovici je održan skijaški kup, koji je okupio pedestak učenike prijedorskih osnovnih i srednjih škola. “Dani zime na Kozari" završavaju se sutra, kada će biti organizovana sportsko-zabavna i gastro-takmičenja ekipa iz desetak opština i gradova.