latinica  ћирилица
28/01/2023 |  14:57 | Autor: SRNA

Mekinro: Đoković zaslužuje mnogo više poštovanja teniskog svijeta

Proslavljeni američki teniser DŽon Mekinro smatra da Novak Đoković zaslužuje mnogo više poštovanja teniskog svijeta i da će vjerovatno nadmašiti Rodžera Federera i Rafaela Nadala u nastavku karijere.
DŽon Mekinro (Foto:  EPA-EFE/ANDY RAIN) -
DŽon Mekinro (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Komentarišući situaciju u svjetlu sjajnog nastupa Srbina na Australijan openu gdje je stigao do finala i prilike za desetu tutulu u karijeri, Mekinro je istakao da će Novak dobijati sve više poštovanja kako vrijeme bude odmicalo.

- Federer i Nadal su među najtaletnovanijim i najcjenjenijim igračima koje smo ikada vidjeli. Za mene, Rodžer je igrao najljepši tenis, dok je Rafin intenzitet nevjerovatan - rekao je Mekinro.

On je naveo da je Đoković uradio fantastičnu stvar tako što se umiješao pored Federer i Nadala i vjerovatno će ih u jednom momentu obojicu nadmašiti.

Mekinro kaže da se Đokovićev stil igre potcjenjuje, prenosi Sputnjik.

- Njegov stil igre je tehnički izuzetno čvrst i povremeno se uzima zdravo za gotovo. Njegova mentalna snaga je takođe impresivna. Novak je četiri-pet godina mlađi od Federera koji je već bio na vrhu kada se Novak probio na scenu, što je bilo veoma teško u tom trenutku - zaključio je Mekinro.

Đoković sutra igra za desetu titulu u Melburnu, protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa.