latinica  ћирилица
28/01/2023 |  15:59 ⇒ 20:04 | Autor: RTS

Zajedničko obraćanje dijela opozicije ispred Predsjedništva povodom plana za KiM (VIDEO)

Dio opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsjedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali "Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM". Da se ne lažemo, ovo što se od nas traži, kako god se zapakovalo, jeste kosovska kapitulacija, rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.
Obraćanje (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs) -
Obraćanje (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs)

Govorili su predsjednici Novog DSS-a Miloš Јovanović, Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Dušan Radosavljević iz POKS-a, Slobodan Samardžić iz Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, politički analitičar Dragomir Anđelković i Stefan Simonović iz organizacije Srpska omladina Kosmet.

- Naša politika mora da bude politika mira i razvoja, a toj politici idemo u susret ako odbacimo kosovsku kapitulaciju koja se od nas traži. Da se ne lažemo, ovo što se od nas traži, kako god se zapakovalo, jeste kosovska kapitulacija - rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.

Predsjednik Novog DSS-a Miloš Јovanović rekao je da se francusko-njemački plan mora hitno, odlučno i u cjelini odbaciti jer je, kako tvrdi, to plan o predaju KiM i "našem konačnom pokoravanju".

Predsjednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su se oni okupili kako bi još jednom pozvali predsjednika Srbije da odbaci ultimatum, da odbrani Ustav Srbije i sačuva volju većinskog stanovništva.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je ovo početak velikog nacionalnog okupljanja i dodaje da nije pravo pitanje šta su posljedice ako Srbija ne potpiše prijedlog već šta su posljedice ako Srbija potpiše francusko-njemački prijedlog.