latinica  ћирилица
28/01/2023 |  21:05 | Autor: SRNA

Preminuo osumnjičeni za ranjavanje dvije žene u Kosovu Polju

Muškarac osumnjičen za ranjavanje majke i kćerke u Kosovu Polju preminuo je u Kliničkom centru u Prištini, potvrdio je ljekar iz te zdravstvene ustanove.
Priština - Foto: Wikipedia
PrištinaFoto: Wikipedia

Policija je saopštila da je osumnjičeni zadobio prostrelnu ranu u pokušaju da izbjegne hapšenje i da je, nakon što je pronađen teško povrijeđen u Kosovu Polju, prevezen u Klinički centar gdje je preminuo.

- Iako postoje jaki razlozi za sumnju na samopovređivanje, policija zajedno sa drugim nadležnim organima detaljno istražuje sve okolnosti koje karakterišu slučaj - saopštila je policija.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni, koji je bio naoružan, u pokušaju da izbjegne hapšenje ispalio hitac na policiju, direktno ugrozivši živote policajaca kao i okolnih građana.

Napad na policiju je neutralisan, a osumnjičeni je u pokušaju da izbjegne hapšenje zadobio prostrelnu ranu u okolnostima koje se još ispituju.

Sumnja se da je sedamdesetogodišnji muškarac danas pratio dvije žene, majku i kćerku, a kada im se približio, pucao je u njih iz pištolja.

Očevici su rekli prištinskim medijima da su žrtve u srodstvu sa napadačem, ali ta informacija još nije zvanično potvrđena.

Sumnja se da je motiv napada imovinski problem.