latinica  ћирилица
29/01/2023 |  15:17 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Na Mrakovici održana privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" (FOTO/VIDEO)

Na Mrakovici je održana 16. privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari". Uz bogat kulturno-umjetnički program, organizovana su sportsko-zabavna i gastro-takmičenja sa ciljem promocije Kozare i planinskog turizma.
Dani zime na Kozari - Foto: RTRS
Dani zime na KozariFoto: RTRS

Na Mrakovici danas više od hiljadu građana iz potkozarskih opština i gradova, ali i drugih lokalnih zajednica iz Srpske i Federacije. Na snijegu, uz igru, muziku i gastronomske delicije uživale su sve generacije.

Razne vrste kotlića i čorbi, mesne delicije i prirodni proizvodi bili su na raspolaganju posjetiocima, za koje je pripremljeno i hiljadu porcija lovačke čorbe. U kulinarskom dijelu takmičenja učestvovale su 24 ekipe, a u sportkom ekipe osam lokalnih zajednica.

- Prvi put smo došli ovdje i imamo ovdje neke igre da se takmičimo, ovdje nam je baš lijepo i atmosfera i fino se provodimo i došli smo da se igramo - rekla je Marija Grab iz Novog Grada.

Pokrovitelj "Dana zime na Kozari" je grad Prijedor, organizator gradska Turistička organizacija, a suorganizatori Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Republike Srpske, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice.

- Planina Kozara je najveći potencijal grada Prijedora i upravo zato smo organizujemo ovu manifestaciju u cilju promovisanja grada Prijedora i promovisanja resursa Kozare - rekla je v.d. direktorke Turističke organizacije grada Prijedora Lejla Muslimović.

Delegacija položila vijenac (Foto: RTRS)

- Ono što je zasigurno lijepo vidjeti je da ovdje sa nama imamo razna udruženja, imamo sportske klubove, naše skijaše, imamo tu dosta turista koji su došli iz različitih gradova i svi zajedno uživamo. Lijepo je reći da je naša Kozara otvorena skoro cijele godine, a ne samo kad je u pitanju snijeg i zimski dani - naveo je gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

U okviru "Dana zime na Kozari" vijence u Spomen-kompleksu na Mrakovici položili su izaslanik predsjednika Srpske Aleksandra Mićić i delegacije Narodne skupštine i Vlade Srpske i potkozarskih gradova i opština.