latinica  ћирилица
29/01/2023 |  17:25 ⇒ 17:51 | Autor: Agencije

Svjetski i regionalni mediji o trijumfu Đokovića

Svi svjetski mediji prenijeli su vijest da je Novak Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open i da je na taj način srpski teniser stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/James Ross AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/James Ross AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Đoković je danas u finalu u Melburnu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

- Od deportovanog do dominantnog: Emotivni Novak Đoković izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22. grend slem titule, pošto je osvojio desetu krunu na Australijan openu - prenosi britanski Dejli mejl.

Gardijan na naslovnoj strani prenosi vijest da je Đoković trijumfovao u Melburnu i podsjeća na izjavu srpskog tenisera da mu je ovo najveća pobjeda u životu.

- Đoković pobijedio Cicipasa u Melburnu i izjednačio rekord Nadala po broju osvojenih grend slem titula - ističe Bi-Bi-Si.

Na naslovnoj strani časopisa San nalazi se fotografija Đokovića sa pobjedničkim peharom iz Melburna, a na drugoj fotografiji je srpski teniser sa suzama u očima.

- Top Djok - stoji na naslovnoj strani Sana.

Rojters ističe da je Đoković nadmašio rekord Federera po broju osvojenih titula i izjednačio se sa Nadalom. Srpski i španski teniser imaju po 22. osvojene grend slem titule.

Američki ESPN podsjeća, da je Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je finalu u tri seta pobijedio Cicipasa.

- Đoković osvojio rekordni, deseti Australijan open i preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera svijeta - navodi Si-eN-eN.

- Đoković osvojio Australijan open i izjednačio rekord Nadala sa 22. osvojena grend slem trofeja - podsjeća španska Marka.

- Nadal je zbog povrede propustio turnir u Melburnu. Španac se nada da bi mogao da odbrani titulu na Rolan Garosu, dok je Đoković favorit na Vimbldonu - tvrdi Marka.

Njemački Bild hvali igru srpskog tenisera u Australiji i podsjeća da je Đoković pobjedom protiv Cicipasa izjednačio Nadalov rekord.

- Đoković je stigao Nadala, a već na Rolan Garosu može da se kruniše kao najbolji teniser svih vremena - ističe Bild.

Mediji u regionu: Đoković bez premca

Pobjeda Novaka Đokovića u finalu Australijan opena glavna je tema svih sportskih medija u regionu.

- Đoković izjednačio rekord Nadala. Razbio Cicipasa za 22. grend slem titulu - prenosi hrvatski Indeks i donosi anketu sa pitanjem da li je srpski teniser najbolji igrač u istoriji ovog sporta.

Na sajtu zagrebačkog Јutarnjeg lista tvrdi se da je Đoković nastavio sa dominacijom u svetskom tenisu.

- Dominacija bez premca: Nezaustavljivi Đoković osvojio Australijan open i obezbijedio povratak na prvo mjesto ATP liste - navodi Јutarnji.

Večernji.hr podsjeća da je Đoković tokom Australijan opena izgubio samo jedan set.

- Grk je izgubio i drugo grend slem finale od Đokovića, pošto je prije dvije godine poražen od Srbina u finalu Rolan Garosa. Đoković je poslije prošlogodišnje deportacije zadržao niz nepobjedivosti na terenima Melburn parka. Taj niz sada iznosi rekordnih 28 mečeva, a posljednjih put je poražen u četvrtom kolu 2018. godine - navodi Večernji.hr.

Podgoričke Vijesti ističu da će Đoković od sutra ponovo biti prvoplasiran teniser na ATP listi.

- Đoković osvojio 10. titulu na Australijan openu i stigao Nadala na prvom mjestu vječne liste - pišu Vijesti.

Podgorički Dan prenosi emotivne trenutke po završetku meča kada je Đoković poslije trijumfa nad Cicipasem plakao od sreće.

- Australija pokorena po deseti put. Novak kao nikada do sada, ležao u loži i plakao - prenosi Dan.

Slovenačko Delo ističe da je Đoković za manje od tri sata pobijedio Cicipasa.

- Đoković u tri seta do teniske vječnosti - stoji na naslovnoj strani Dela.

Mediji u Sarajevu takođe prenose da su najboljeg srpskog tenisera savladale emocije poslije trijumfa u Melburnu.

- Đoković je suvereni vladar Australijan opena - stoji u jednom od naslova sarajevskih medija.