latinica  ћирилица
29/01/2023 |  17:31 ⇒ 19:47 | Autor: Agencije

Slucki: Geopolitička borba NATO protiv Moskve

NATO eskalira trku u naoružanju ne zbog mira i pregovora, već da bi nastavio geopolitičku borbu protiv Rusije, izjavio je danas poslanik u ruskoj Dumi Leonid Slucki.
Leonid Slucki (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Leonid Slucki (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

- Treba jasno da shvatimo da Sjevernoatlantska alijansa zbija redove i eskalira trku u naoružanju ne radi mira i pregovora, ili zbog "borbe za slobodu", već da bi nastavila geopolitički sukob sa Rusijom. O tome ne treba imati iluzije. Ali takve "igre rusofobnih fanatika" sa nuklearnom silom su izuzetno opasne i prijetnja su svima - naveo je Slucki, koji je predsjednik Međunarodnog komiteta ruske Državne dume.

Zapad šalje suprotstavljene i prilično otvorene signale, rekao je on, ističući da se, s jedne strane, njemački kancelar Olaf Šolc zaklinje da Njemačka nije zainteresovana za eskalaciju sukoba u Ukrajini i da je protiv uvlačenja NATO-a u ovaj sukob, ali, s druge strane, zvaničnici NATO kažu da je blok spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

- Vrijedi podsjetiti na izjavu njemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok o "ratu protiv Rusije". Ni iz jedne evropske prijestonice tada nisu stizali prigovori - napisao je Slucki na Telegramu.

On je naglasio da skoro sve zemlje NATO-a učestvuju u procesu eskalacije agresije na ovaj ili onaj način snabdijevajući kijevski režim oružjem, municijom, a sada i teškim naoružanjem.

- U stvari, oni su do grla u ukrajinskom sukobu. Pitanje je da li će to i dejure priznati - dodao je on, prenio je TASS.