latinica  ћирилица
30/01/2023 |  12:59 ⇒ 20:22 | Autor: SRNA

Narednih dana promjenljivo oblačno

U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično sa sunčanim periodima, ali i sa susnježicom ili slabim snijegom, a na planinama i manjim porastom snježnog pokrivača, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno, a u istočnim predjelima će ponegdje padati slab snijeg.

Tokom dana će biti suvo i vjetrovito uz promjenljivu oblačnost i sunčane periode, na istoku i u centralnom pojasu oblačno mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom, a u višim predjelima i na planinama manji porast snježnog pokrivača.

Na jugu će biti pretežno sunčano i malo toplije.

Duvaće slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, lokalno na udare pojačan.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus sedam do minus jedan, na jugu do jedan, u višim predjelima od minus 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, prvog dana mjeseca februara ujutru će biti malo do umjereno oblačno i hladno uz mraz, a tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, poslije podne uz prolazno naoblačenje.

Јutarnja temperatura vazduha biće minus sedam do minus jedan, na jugu do jedan stepen u višim predjelima od minus deset, a dnavena od nule do osam stepeni, na jugu do 10 stepeni, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U četvrtak 2. februara ujutru će biti malo do umjereno oblačno i hladno.

Prije podne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, potom uz postepeno naoblačenje. Mjestimično će biti padavina na sjeveru i jugu dok se oko podne padavine očekuju u većini predjela.

U višim predjelima i na planinama očekuje se porast sniježnog pokrivača, dok su na jugu mogući lokalni pljuskovi.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do pet stepeni, u višim predjelima od minus pet, a dnevna od jedan do devet, na jugu do 12, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

U petak, 3. februara ujutru će na istoku i u centralnom pojasu biti oblačno, mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom, u višim predjelima i na planinama uz manji porast sniježnog pokrivača. Na jugu i zapadu biće pretežno vedro i hladno jutro.

Tokom dana padavine zahvataju i sjeveroistok zemlje, a do večeri prestaju. Na jugu i zapadu tokom dana promjenljivo sa sunčanim periodima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus šest, a maksimalna temperatura vazduha od jedan do devet, na jugu do 12, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.