mtel
latinica  ћирилица
30/01/2023 |  17:38 ⇒ 17:41 | Autor: SRNA

Čubrilović sa predstavnicima Svjetske banke o restrukturisanju Željeznica

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je proces restrukturisanja Željeznica Republike Srpske od velike važnosti i jedan od prioriteta resornog ministarstva i Vlade da bi bilo finansijski održivo, konkurentno i profitabilno.
Čubrilović sa predstavnicima Svjetske banke - Foto: SRNA
Čubrilović sa predstavnicima Svjetske bankeFoto: SRNA

Čubrilović je održao sastanak sa delegacijom Svjetske banke koja radi na implementaciji projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, na kojem je razmotren niz budućih aktivnosti na realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Sagovornici su konstatovali da u okviru tri faze projekta restrukturiranja, koji se provodi uz finansijsku podršku Svjetske banke, postoji dobra dinamika u dijelu koji se odnosi na finansijsko restrukturiranje, smanjenje broja radne snage i prilagođavanje kadrovske strukture potrebama preduzeća, te fazi promjene vlasničke strukture.

Na sastanku je ocijenjeno da Željeznice redovno izvršavaju preuzete obaveze, te da je ostvaren značajan napredak kada je riječ o implementaciji predloženih mjera i aktivnosti.

Predstavnici Svjetske banke uputili su podršku nastavku realizacije projekta restrukturiranja, te izrazili zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom i koordinacijom sa preduzećem, resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske.