latinica  ћирилица
30/01/2023 |  18:01 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta u posjeti Nacionalnom Gunma Univerzitetu u Maebašiju

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan prof. Božidar Popović i prodekan za nastavu prof. Srđan Lale, danas su bili na radnom sastanku sa predstavnicima Nacionalnog Gunma Univerziteta u Maebašiju, glavnom gradu prefekture Gunma u Јapanu.
Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta u posjeti Nacionalnom Gunma Univerzitetu (Foto: www.etf.ues.rs.ba) -
Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta u posjeti Nacionalnom Gunma Univerzitetu (Foto: www.etf.ues.rs.ba)

U ime Gunma Univerziteta sa predstavnicima  Elektrotehničkog fakulteta razgovarali su prorektor prof. Hidejuki Itabaši  i rukovodioci Departmana za Elektroniku i informatiku.

Posjeta je organizovana posredstvom Ambasade BiH u Јapanu, a sastanku je prisustvovao i ambasador Siniša Berjan.

Ovom prilikom dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji između Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Fakulteta nauke i tehnologije Gunma Univerziteta, koje će se realizovati do kraja februara 2023. godine, nakon sprovođenja administrativnih procedura.

- Razgovarano je o različitim pravcima saradnje, između ostalog o razmjeni studenata i akademskog osoblja, zajedničkim projektnim aplikacijama i definisanju okvira za naučnu saradnju i podršku međunarodne vidljivosti Simpozijuma Infoteh Јahorina. Naši predstavnici posjetili su i laboratorije za vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost - saopštio je Elektrtehnički fakultet Istočno Sarajevo.