latinica  ћирилица
31/01/2023 |  07:57 | Autor: RTRS

U Beogradu uručenje književnih nagrada "Izvor"

U Beogradu će danas biti svečano uručene književne nagrade "Izvor" za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju, za koju su konkurisali radovi iz Srbije, Srpske i rasijanja, ali i dvoje autora iz Sjeverne Makedonije i Bugarske.
Knjige - ilustracija -
Knjige - ilustracija

Ovaj jubilarni deseti konkurs za književnu nagradu "Izvor" organizovali su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Redakcija časopisa "Žrnov", saopšteno je iz Predstavništva.

I ove godine nagrade, koje čine gramate i novčani iznosi, najuspješnijim književnicima-učesnicima na ovom konkursu svečano će uručiti šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, a nagrađeni radovi biće objavljeni u prvom sljedećem izdanju časopisa "Žrnov".

Uručenje će biti održano u sjedištu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u 12.00 časova.

U saopštenju se navodi da će na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga u oktobru ove godine Predstavništvo Republike Srpske i časopis "Žrnov" predstaviti zbornik najboljih radova u deset godina književne nagrade "Izvor".

Biće to prilika ne samo da se stvaralaštvo podstaknuto ovim konkursom sveobuhvatno predstavi kulturnoj javnosti Srbije i Srpske, nego i da se zavičaju kao književnoj temi posvete djela i drugih umjetnosti, likovnih i muzičkih, dodaje se u saopštenju.