latinica  ћирилица
31/01/2023 |  09:43 ⇒ 09:48 | Autor: RTRS

Dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji ETF-a Istočno Sarajevo i japanskog Univerziteta Gunma

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu su na radnom sastanku sa predstavnicima Nacionalnog Gunma Univerziteta u Maebašiju dogovorili potpisivanje sporazuma o saradnji između Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Fakulteta nauke i tehnologije Gunma Univerziteta.
Dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji ETF-a Istočno Sarajevo i japanskog Univerziteta Gunma (Foto: etf.ues.rs.ba) -
Dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji ETF-a Istočno Sarajevo i japanskog Univerziteta Gunma (Foto: etf.ues.rs.ba)

Potpisivanje sporazuma će se realizovati do kraja februara 2023. godine, nakon sprovođenja administrativnih procedura, objavljeno je na zvaničnoj Internet stranici EFT-a Istočno Sarajevo

Sastanak je održan u Maebašiju, glavnom gradu prefekture Gunma u Јapanu.

Sa predstavnicima ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu  dekanom profesorom Božidarom Popovićem i prodekanom za nastavu profesorom Srđanom Lale razgovarali su prorektor profesor Hidejuki Itabaši i rukovodioci Departmana za Elektroniku i informatiku.

Posjeta je organizovana posredstvom Ambasade BiH u Јapanu, a sastanku je prisustvovao i ambasador Siniša Berjan.

Razgovarano je o različitim pravcima saradnje, između ostalog o razmjeni studenata i akademskog osoblja, zajedničkim projektnim aplikacijama i definisanju okvira za naučnu saradnju i podršku međunarodne vidljivosti Simpozijuma Infoteh Јahorina.

Predstavnici ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetili su i laboratorije za vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost.