latinica  ћирилица
31/01/2023 |  13:45 | Autor: SRNA

U srijedu pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 10 stepeni Celzijusovih.
Oblačno vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno vrijemeFoto: RTRS

Јutro će biti pretežno vedro i hladno uz slab do umjeren mraz, a od sredine dana očekuje se postepeno naoblačenje na sjeveru koje će do kraja dana zahvatiti većinu predjela, dok će samo na jugu biti i dalje pretežno sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a u višim predjelima od minus 11 stepeni Celzijusovih, dok će dnevna temperatura biti od četiri do 10, a u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar, na jugu umjeren zapadni ili sjeverozapadni.

U većini krajeva danas je preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama u centralnim istočnim i sjevernim područjima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus deset, Čemerno minus tri, Kalinovik minus dva, Sokolac i Ivan Sedlo minus jedan, Gacko i Šipovo nula, Nevesinje, Srebrenica i Sarajevo jedan, Kneževo i Mrakovica dva, Višegrad, Bugojno i Tuzla tri, Ribnik, Rudo, Foča, Bihać, Livno i Zenica četiri, Bileća, Doboj, Mrkonjić Grad i Gradačac pet, Zvornik, Novi Grad, Srbac i Drvar šest, Banja Luka, Bijeljina i Prijedor sedam, Trebinje i Sanski Most osam, Mostar i Široki Brijeg devet, Stolac deset, te Neum 11 stepeni Celzijusovih.