latinica  ћирилица
31/01/2023 |  16:00 ⇒ 17:27 | Autor: SRNA

Košarac Satler: Aktivniji angažman Delegacije EU za rješavanje problema trgovske gore

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac zatražio je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Satlerom aktivniji angažman ove delegacije u rješavanju problema izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori.
Košarac - Satler - Foto: SRNA
Košarac - SatlerFoto: SRNA

Košarac i Satler razgovarali su danas u Sarajevu i o obavezama BiH iz drugog i trećeg energetskog paketa, te drugim o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Košarac je Satlera informisao da postoji visok nivo koordinacije i saradnje sa nadležnim ministarstvima iz Republike Srpske i Federacije BiH, zbog toga što je oblast energetike u primarnoj ustavnoj nadležnosti entiteta.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o usvajanju zakona o regulatoru električne energije i prirodnog gasa, prenosu i tržištu električne energije u BiH, a Košarac je ovom prilikom naglasio da je Republika Srpska u legislativnom smislu ispunila preporuke Energetske zajednice, kao i da se to očekuje od FBiH.