latinica  ћирилица
01/02/2023 |  07:24 | Autor: sputniknews.com

Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Protiv američkog glumca i producenta Aleka Boldvina podignuta je optužnica za ubistvo iz nehata na snimanju filma "Rast" iz 2021. godine, saopštilo je danas Tužilaštvo okruga Santa Fe u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.
Alek Boldvin (Foto: EPA-EFE/JASON SZENES) -
Alek Boldvin (Foto: EPA-EFE/JASON SZENES)

Kako prenosi Si-En-En, optužnica je podignuta protiv Boldvina i članice filmske ekipe zadužene za nabavku oružja Hane Gutijerez-Rid. Oni se terete za ubistvo iz nehata, dodalo je Tužilaštvo.

Advokati oboje optuženih saopštili su ranije da su njihovi klijenti nevini.

Optužnica je podignuta zbog pucnjave na snimanju filma "Rast", u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins. Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj DŽoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Gutijerez je rekla istražiteljima da je provjerila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka prije fatalnog incidenta.

U tužbi, podnesenoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svjesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.