latinica  ћирилица
01/02/2023 |  08:39 ⇒ 08:42 | Autor: TANЈUG

Obradović: Čestitke igračima na pobjedi

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je igračima "crno-bijelih" na pobjedi protiv Asvela u 22. kolu Evrolige.
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/L. Rico, ilustracija) -
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE/L. Rico, ilustracija)

Košarkaši Partizana su sinoć u Beogradu stigli do 11. trijumfa u Evroligi, pošto su slavili sa 92:68.

- Ne mislim da je bilo opuštanja u posljednjoj četvrtini, imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. To je sastavni dio igre, a ja sam u posljednjoj četvrtini morao da vodim računa o minutaži, jer u petak imamo važnu utakmicu protiv Žalgirisa - rekao je Obradović poslije utakmice.

On je istakao da bi volio da košarkaši Partizana nastave u istom ritmu u nastavku sezone.

- Veoma sam zadovoljan i volio bih da nastavimo u ovim ritmu, jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i volio bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspjeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima - izjavio je trener Partizana.

"Crno-bijeli" će u petak gostovati Žalgirisu u 23. kolu Evrolige.

- Moramo isto da igramo odbranu. Idemo protiv Žalgirisa, oni su agresivan i fizički tim, dosta polažu na odbranu. Igraju u velikom ritmu sa dosta izmjena. Poslije toga ima još dosta da se igra, ali nas sada zanima isključivo Žalgiris - naveo je Obradović.

On je rekao da je DŽejms Naneli odigrao sinoć angažovano u odbrani i napadu, kao i cio tim "crno-bijelih".

- Pobjeda protiv Crvene zvezde donijela je dosta u psihološkom smislu. Rekao sam da su slavili poslije te utakmice u svlačionici. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo da igramo. Moramo da znamo šta znači agresivna odbrana i napad. Ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim - izjavio je trener Partizana.

Obradović je istakao da košarkaši Partizana ove sezone imaju veliku podršku navijača.

- Mnogo smo ponosni. Navijanje, želja, oni prepoznaju dobru odbranu, reaguju na to i hvala im na tome. Sada tako treba igrati u gostima. Protiv Zvezde smo uspjeli, našli smo rješenje i moramo tako da nastavimo - dodao je Obradović.

On je potom najavio meč u Kaunasu protiv Žalgirisa.

- Najvažnija stvar je da igramo agresivno na lopti. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na ostatak utakmice, ali to je tako, da ne pominjem imena. Moramo da radimo, sve to izgleda bolje. Јedna od ključnih stvari protiv Žalgirisa je agresivnost na lopti i njihovim ključnim igračima, kao što smo večeras na Diju Bostu i Nandu De Kolou. Uvijek postoje igrači koji su najvažniji za igru nekog tima - zaključio je Obradović.

On je na kraju potvrdio da je slovački košarkaš Vladimir Brodžijanski odlučio da napusti Partizan iako je imao ugovor sa "crno-bijelima" do 14. februara.

Obradović je zahvalio slovačkom košarkašu i poželio mu sreću u nastavku karijere.