latinica  ћирилица
01/02/2023 |  09:58 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Simić: Nebojša Krstić prosipa gluposti o Miloradu Dodiku

Savjetnik za medije predsjednika Republike Srpske, Pero Simić istakao je da se takozvani medijski stručnjak Nebojša Krstić po ko zna koji put okomio na Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika i svojim crnim propagandnim pristupom kao da šalje poruku u duhu onoga što žele da čuju ekstremisti u Sarajevu.
Pero Simić -
Pero Simić

U tekstu za list "Danas" Simić je ocijenio da je zapanjujuća količina dezinformacija, odnosno gluposti koje putem medija prosipa Krstić, koji je bio savjetnik nekadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, a sada se trudi da djeluje kao da je portparol predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Simić smatra da to što ovaj takozvani medijski stručnjak iznosi predstavlja opasnost za mentalnu higijenu građana Srbije, koji ga slušaju ili eventualno čitaju, a koje bi "Krstić da liši pameti i učini jednakim sebi kako bi povjerovali njegovim konstrukcijama".

Podsjetivši da je Krstić prije nekoliko dana na svom "Tviter" nalogu napisao da "od Milorada Dodika dolazi samo verbalna podrška Srbiji, a suštinski je političar koji svakim svojim gestom zabija nož u leđa Srbiji", te da "sprovodi politiku Moskve", Simić je naveo da Krstićvo nečasno djelovanje ima za cilj uskraćivanje tačne informacije građanima.

On je istakao da Krstić u uzurpiranoj ulozi Vučićevog portparola takvim svojim djelovanjem predsjedniku Srbije i Srpskoj naprednoj stranci nanosi najveću moguću štetu.

- Krstić se maligno po ko zna koji put okomio na Republiku Srpsku i predsjednika Dodika. Svojim crnim propagandnim pristupom kao da šalje poruku u duhu onoga što žele da čuju ekstremisti u Sarajevu. Njena suština je da bi bilo najbolje da Republika Srpska izgubi svoj značaj - naveo je Simić.

Prema njegovim riječima, takav odnos prema Dodiku i Srpskoj je u koliziji sa većinskim raspoloženjem javnosti Srbije i stavom preovlađujućeg dijela Vučićevih birača, kod kojih je uvriježeno mišljenje da Krstić radi ono što mu Vučić kaže, tako da je sigurno da se antisrpski ispadi takozvanog marketinškog stručnjaka Krstića negativno održavaju na imidž predsjednika Srbije.

Podsjetivši da je Vučić mnogo puta isticao da voli Republiku Srpsku i brine o njenim interesima, kao što je Dodik stotinu puta dao do znanja koliko voli i podržava Srbiju, Simić je ukazao da je sve što radi Krstić u suprotnosti sa tim.

- Kao veliki poštovalac Srbije daću sebi slobodu da Vučiću preporučim da razmisli, iz najboljih namjera i zbog jedinstva srpskog naroda, da li mu takvi saradnici kao što je Krstić, koji je očigledno izgubio svaku mjeru i svaki obzir, namjerno potkopavaju rejting i ugled među nacionalno opredjeljenim građanima Srbiji i u srpskom narodu zapadno od Drine - naveo je Simić.

Simić ističe da ga česti Krstićevi napadi na Republiku Srpsku i Dodika tjeraju da se prisjeti konstatacije francuskog naučnika Lorana Bega, direktora Kuće nauke o čovjeku, "da je čovjek životinjska vrsta koja ni od čega na preza".