latinica  ћирилица
01/02/2023 |  12:36 ⇒ 13:09 | Autor: Agencije

Vučić: Bilo bi dobro da se postigne jedinstvo, ali ne vjerujem da će se to desiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo bi dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo na sjednici Narodne skupštine na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji, ali da ne vjeruje u to.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC)

Vučić je, u Kostinbrodu u blizini Sofije gdje su danas počeli radovi na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija, odgovarajući na pitanje novinara da li se može očekivati sloga na sjednici koja sutra počinje rekao da ne vjeruje, jer "živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da ljudi ne budu saglasni".

On je primijetio i da nije prirodno da se ne razumiju kada su ključni nacionalni zadaci pred njima.

- Mnogi misle da kada je Srbiji teško da je to nekima prilika da se dočepa političkih poena i vlasti. Nemam problem sa tim, neću kao predsjednik nikome da se pravdam, drugi predsjednici kada su odlazili rekli bi šta imaju i odlazili, ja sam jedini koji je ostajao na raspravi i spreman sam da budem dva, tri dana koliko traje rasprava, 10, 15 sati i da ne izlazim, ali ne idem nikome da se pravdam, jer sam uradio sve pošteno i borio se i boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsjednik, naravno u skladu sa svojim ustavnim mandatom - rekao je Vučić.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se nalazimo u vremenu koje je najteže vjerovatno od Drugog svjetskog rata za Evropu i svijet, a za nas od devedesetih, u kojem se, kako kaže, ne zna šta će biti sutra i da li će se ratni sukob proširiti i na druge zemlje svijeta.

- Nalazimo se u vremenu gdje ne možete da govorite samo o papirima, već i okolnostima i prilikama pod kojima nešto radite, pod kojima morate da se borite i čuvate mir istovremeno da čuvate svoje nacionalne vitalne interese i državne - kazao je Vučić.